Varför ha en vision när man inte har tid?

Vad är det för idé att ha en vision om hur livet borde se ut, när man ändå inte har tid att göra något åt det?

En relevant fråga, eller hur?

Men SCB har visat att vi i dag spenderar totalt sett mindre tid till klassiska ”måsten” idag än för 10 år sedan. Dessutom läser vi mindre böcker, vi går mindre på bio, teater, sportevenemang, och vi engagerar oss inte lika mycket i friluftsliv och föreningsarbete heller. Istället tittar vi mera på TV, hänger på nätet, och lägger mera tid på vår personliga hygien(!). De senaste mätningarna på svenskarnas TV-tittande visar att medelsvensson tittar på TV i 171 minuter, varje dag. Det är nästan 3 timmar TV. Varje dag.

Ändå upplever vi att tiden inte räcker till. Hur kommer det sig?

Jag reflekterar över att jag sällan känt mig särskilt lycklig efter ett par-tre timmar i soffan. Oftast är känslan som dröjer sig kvar att tiden har… försvunnit. Och kanske är det så. Att vi inte har tid, eftersom vi inte använder den tid vi har till att åstadkomma något som är viktigt för oss.

Men det är klart. Då behöver man ju veta vad man vill, egentligen. Och det är där visionen kommer in och hjälper till.

Det är så lätt att skratta åt alla dokusåpa-deltagare som verkar kunna göra vad som helst för att få lite uppmärksamhet. I TV dessutom.

Det är svårare att komma ihåg att de faktiskt gör något för att uppfylla sina drömmar. Medan vi andra sitter i soffan och tittar på. Och tiden går.

Om du fick en alldeles egen extra timme varje dag. Så att du hade 25 timmar på dygnet.  Vad skulle du använda den till?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *