Prestationens 3 grundlagar

3 laws of performance

Alla har vi upplevt situationer där förutsättningarna har varit emot oss, och omständigheter stått i vägen för våra mål.

”Ekonomin är ju dålig just nu… Konjunkturen viker… Budgeten räcker inte… Ledningen fattar inte…  Det är för kallt för den där joggingturen… Huvudvärk…”

Ja, sällan är vi så innovativa som när det gäller att förklara varför vi inte får de resultat vi vill ha.

I boken The tree laws of performance beskriver Steve Zafron och Dave Logan tre grundlagar som all slags prestation lyder under. Samtidigt synar de verklighetsillusionen ordentligt.

Verklighetsilliusionen är en illusion vi alla lever i. Den som gör att vi är tvärsäkra på att ”så här är det”. Jorden är platt. Jojomen. Med kunskap om de tre grundlagarna blir det lättare att se igenom illusionen, så att du kan förhålla dig till verkligheten istället för illusionen.

#1 – Din prestation hör ihop med hur du uppfattar en situation. Nyckelordet här är uppfattar. Hur du uppfattar verkligheten beror till stor del på vad du förväntar dig. Dina förväntningar beror i huvudsak på dina tidigare erfarenheter. Det betyder att vi ofta tolkar verkligheten och nuet, genom ett filter av gamla erfarenheter som inte alltid är relevanta. Om du uppfattar ett uppdrag som omöjligt, då kommer du att prestera därefter. Om du uppfattar uppdraget som möjligt, då kommer du att prestera därefter.

Konsekvensen är att du dömer dig själv till att leva i det förgångna, i enlighet med det du tror att du vet. Detta skapar en ”default future”, en framtid som inte innehåller så mycket annat än det som redan är och har varit. Det är den framtid som kommer att uppstå om det inte blir någon förändring.

#2 Hur en situation uppfattas påverkar språket. Det lönar sig att lyssna på beskrivningen av en utmaning, oavsett om det är en personlig utmaning eller en utmaning  din organisation har. ”Vi sitter fast… Jag kommer inte loss… Det går trögt… ” är typiska exempel. Zafron och Logan beskriver också hur tajt kopplat vårt språk är med hur vi uppfattar en situation (se första lagen).

Som ledare lönar det sig att lyssna efter klagomål och höra vad de egentligen säger. Som individ lönar det sig att lyssna på sin interna dialog. Hur formulerar du dina utmaningar? Vad säger du till dig själv som får dig att prestera under önskad nivå?

Lyssna aktivt efter uppfattningen som kommuniceras. Vad är det som sägs? Vad är det som inte sägs, men ändå kommuniceras? Vad blir konsekvenserna i framtiden om vi låter den uppfattningen vara verkligheten?

#3 Ett språk som beskriver framtiden förändrar hur situationen uppfattas. När du synat verklighetsillusionen är det dags att skapa en ny framtid, där nya sätt att prestera är möjliga. För att göra det behöver du formulera den. Skapa en tydlig deklaration som beskriver framtiden så som du vill ha den. Lista ett antal punkter som tydligt deklarerar vad du står för.

Om du jobbar i en organisation, se till att formulera punkterna på ett sätt som alla ställer upp på. Jobba tillsammans med formuleringarna om det är möjligt.

Andra lagen säger att uppfattningen påverkar orden. Tredje lagen visar att det omvända också gäller.

Alltså: Syna verklighetsillusionen, och formulera din bild av framtiden som du vill ha den.

Ett kort inlägg som det här kan inte ge den här boken rättvisa. Jag kan varmt rekommendera den till alla som jobbar med förändringsarbete. Individuellt eller i större organisationer.

Har du också läst den? Lämna gärna en kommentar med sånt som du tyckte var intressant.

Har du tips på andra bra böcker i ämnet? You know what to do…

Lämna en kommentar!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *