Män: Sluta ”behaga” henne!

Mitt förra inlägg om passion var det mest lästa någonsin på min blogg, så jag tänkte följa upp på ämnet!

Den moderna mannen (”The sensitive man”) är uppfostrad under jämlikhetens flagga, respekterar kvinnorna och gör allt vad de kan för att behaga henne så att hon ska känna sig respekterad.

Men samtidigt uppfattar många kvinnor sina män som stora barnungar, som lämnar över allt ansvar på henne medan de flyr till teven. Det uppfattas som respektlöst av männen att göra så! Och knappast jämlikt!

Hur kan det komma sig?

Jo. I sin iver att visa sin respekt för kvinnan, försöker han ”behaga” henne genom att följa hennes minsta vink och uppfylla alla hennes önskningar så långt det är möjligt.

Tyvärr leder det handlöst till att han tappar bort sin manlighet. Hon vill ju att han ska ju vara hennes motpol, hennes stöd, någon som kompletterar henne och gör henne hel. Hennes man!

Om han bara svansar omkring och gör det hon ber honom om så får hon ju inget ”extra” utöver det hon redan kan göra själv. Hon skulle lika gärna kunna hyra in en extraresurs från Manpower!

Hon kommer aldrig att vara nöjd så länge han försöker ”behaga” henne. Hon vill ha en Man! En man som kan Ta henne, och föra henne, så att hon kan släppa kontrollen ibland.

DÅ kan hon slappna av. Då kan hon vara trygg, och veta att hon är omhändertagen.

Så länge hon upplever att hon är den enda som har kontroll kommer hon att vara otrygg. Hon vågar inte lita på att han kan ta hand om henne, eftersom han inte har någon koll! Det leder i sin tur till att han känner att ingenting han gör ”duger” åt henne.

Efter några års fruktlöst ”behagande” som inte fungerar av ovan nämnda anledning, resignerar han och suckar att ”fruntimmer” inte går att förstå sig på. Inget han gör är tillräckligt!

Så han ”flyr” till teven eller till jobbet där han känner att han räcker till och duger som han är.

Men det är ju SJÄLVKLART!

Om han inte kan göra henne trygg behöver hon göra sig själv trygg. Ingen vill väl gå omkring och känna sig otrygg?

Och om han inte kan föra så behöver hon göra det själv, med konsekvensen att hon börjar uppleva honom som ett stort barn eftersom han inte tar egna initiativ.

Han börjar i sin tur uppleva henne som en kontrollerande bitch.

Och nej, jag menar ABSOLUT INTE att kvinnorna ska vara viljelösa våp och att männen ska vara macho-busar som sätter kvinnan på sin plats vid spisen. Det vore varken en jämlik eller passionerad relation.

En passionerad relation förutsätter att bägge två har högsta respekt för varandra, och det är bra för passionen om rollerna växlar så att bägge parterna kan föra och låta sig föras. Anledningen till att jag lyfter fram att männen ska föra och kvinnorna låta sig föras är enkel:

Kvinnorna KAN redan föra, och männen låter sig redan föras.

Och jag vet att jag generaliserar. Alla individer och relationer är självklart unika.

Men jämlikhet betyder INTE att den ena parten ska förminska sig själv för att göra plats åt den andre.

Varje gång du förminskar dig själv förminskar du också passionen mellan er.

Så det så.

Kram på er!

2 Kommentarer
 1. Johannes
  Johannes says:

  Snälla, gå tillbaka till ditt gamla jobb. Det är altruistiskt och fint att du när en dröm om att du vill hjälpa människor men det känns som att din blogg framförallt är terapi för dig. Är det nånting som vi inte behöver så är det ännu en banal moralfilosof som ska förklara hur saker och ting är och hur vi ska leva våra liv.

  Svara
 2. Katrina
  Katrina says:

  Jag är kvinna och tycker att detta är väldigt bra skrivet. Jag önskar att många män läser detta och funderar över det! Det hänger mycket ihop med det du skrev om attraktion som ju också stämmer.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *