Hur ni skapar passion – även om det verkar hopplöst

Nej nu har jag tröttnat på att ständigt höra att passion är något som följer med personkemin. Jag har bara två ord för den teorin:

Bull. Shit.

Passion är något man kan göra. Tro mig. Men det krävs självklart att man anstränger sig lite. Men det är det värt.

Det finns fyra saker ni behöver göra för att blåsa liv i passionen. Och ni behöver göra det tillsammans.

1. Lita på varandra

För det första behöver ni lita på varandra, på det djupaste planet. Jag kommer att provocera lite genom att generalisera en aning nu, men jag hävdar att det jag säger stämmer för de allra flesta.

Hon behöver känna (läs veta) att han alltid kommer att finnas där för henne, och att han kan sätta henne främst när det behövs. Sant eller falskt, ladies?

Alltför många kvinnor har tappat hoppet för länge sedan.

Han behöver veta att hon han räcker till för henne. Gentlemännen får gärna också säga om de håller med eller inte.

När det blir konflikt är det detta ni behöver gå tillbaka till. Män, se till att tala om för henne att du tänker stanna hos henne oavsett vad som händer (och visa det genom att stanna även när hon ber dig dra åt… Hon testar för att se om du menar det). I den här situationen tvivlar hon på dig, och då är det din förbannade plikt att tala om och visa att du älskar henne, respekterar henne och att du aldrig kommer att lämna henne hur illa hon än beter sig (för det kan tänkas att hon gör när hon när rädd). Men förvänta dig inte, just då, att hon tänker visa att du är tillräcklig för henne. Det är du nämligen inte just då.

Det går snart över om du inte vacklar när hon testar.

2. Ge varandra det ni behöver

Se till att visa varandra att ni älskar varandra. Men se för 17 till att göra det på ett språk som den andre förstår. Det finns några olika språk som vi använder. En del behöver beröring för att känna sig älskade. En del behöver höra orden ”jag älskar dig”, andra vill ha överraskningar eller presenter. Vad behöver du? Vet din partner vad du behöver? Vet du?

Allt! kanske du säger. Det stämmer. Men ett av ovanstående sätt är viktigare än de andra. Vilket?

Ett tips: Vad brukar du göra för att visa din älskade att du älskar honom/henne? Det är med stor sannolikhet det DU vill ha.

Prata med din partner, och se till att ni känner till vad ni behöver. Och se till att ge kärlek på det sätt som din partner förstår.

3. Var dig själv

Var dig själv. Det låter enkelt. Men det är svårt för många. Männen vill få känna att de räcker till, så de anstränger sig stenhårt för att behaga sin kvinna i jakt på bekräftelse. Det är så viktigt för dem att de till och med försummar sin egen identitet och sina egna behov för att få känna att de räcker till för sin kvinna. Killar, rätt eller fel?

Men det här går kvinnan obemärkt förbi. Hon blev nämligen attraherad av en Man. En person som var spännande och intressant när han var sig själv. Nu springer han omkring och mesar och behagar i bästa fall. Det hetsar inte upp henne alls. Efter ett tag tappar han hoppet och ger upp sina fruktlösa försök, och flyr till teven eller datorn.

Tjejer – bekräfta om jag har rätt.

Du killen. Du ska inte behaga henne. Du ska ta egna beslut och göra henne lycklig genom att vara dig. Självklart ska du ta största hänsyn till henne när du tar besluten, men våga ta besluten själv. Det är nämligen helt riskfritt. Om du tar fel beslut så kommer du att få veta det, och i så fall kan du ändra dig om det behövs. Du får det.   Men när hon frågar om du vill ha ris eller pasta, så ta ett beslut!

Det upplever hon som manligt, och det leder i längden till passion.

Kvinnor verkar ha enklare med den här punkten av någon anledning som jag inte förstår.

4. Sätt gemensamma mål

Ovanstående steg räcker långt, men för att passionen ska leva livet ut behöver ni se till att ni har gemensamma visioner om framtiden. Ni har bestämt er för att leva tillsammans, och vandra livets vägar gemensamt.

När du väljer en reskamrat är det vettigt att se till att ni är på väg åt samma håll, och att ni vill samma saker. Nej, det betyder inte att alla mål ska vara gemensamma, eller att bägge måste ha samma intressen. Men se åtminstone till att ha lite långsiktiga visioner tillsammans. Var ska ni bo när ni fyller 100? Hur ska ni bo? Vad ska ni göra tillsammans? Vad vill ni ha gjort innan dess?

Med gemensamma visioner har ni möjlighet att dra åt samma håll även om ni vill dra på samma sätt. Då växer ni ihop längs vägen.

De som inte växer ihop, växer isär. För växer, det gör man oavsett.

Jag vet att jag förmodligen har provocerat lite, eftersom jag gubevars påstår att det finns olikheter mellan könen i dagens jämställda Sverige. Därför vill jag förtydliga att olikhet är något helt annat än jämlikhet. Jämlikhet är faktiskt en förutsättning för passion. Det är olikhet också.

En positiv jon attraherar en negativ jon. En stark bindning uppstår bara när jonerna är lika starka (jämlika) men har olika polaritet.

Tjejer, om ni tycker att jag har rätt så kommentera gärna för att visa killarna att det ligger något bakom det jag säger.

Killar, tjejerna tror att ni inte bryr er om dem, och jag har just sagt att ni anstränger er järnet för att göra dem lyckliga. Tuta om ni håller med, så kanske även tjejerna börjar tro på det jag säger.

Hmm. Jag och min älskade fru funderar på att sätta upp ett seminarie/kurs i ämnet. Tuta (kommentera) om du och din partner skulle gå 🙂

4 Kommentarer
  1. Loli
    Loli says:

    Tut – skulle absolut överväga den kursen! Hör av dig om det blir verklighet- eller gärna nu med en gång om du har något annat att rekommendera. Kurs eller bra parterapeft av något slag…

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *