Den enkla hemligheten bakom framgång

Jag pratade med en vän häromdagen, som delade att hon ville ta sig ut ur ekorrhjulet och få den frihet som hon innerst inne önskar dig, där hon skulle kunna ägna mer tid till sin familj och sin träning. Hon drömde om framgångarna som skulle ge henne de möjligheterna.

”Men var börjar man?” frågade hon med ett smått desperat tonfall.  ”Helst vill jag ju komma dit INNAN barnen flyttar hemifrån och typ hela livet har passerat!”

Hennes frågeställning är inte unik. Jag hör den överallt i olika varianter.

Och svaret är alltid ungefär detsamma.

Framgång är ungefär som pizza. Alla tror sig veta vad det är, men det finns inte i verkligheten.

Visst finns det konkreta exempel på olika sorters pizza: Hawaii, Calzone, Vesuvio, och så vidare. Men det finns ingen entydig definition av ”pizza”. Det är ett abstrakt begrepp.

Precis som ”framgång”.

Därför är det viktigt att du vet precis vilken typ av framgång du vill ha. Du behöver definiera exakt vad begreppen framgång och frihet betyder för dig.

När du vet det blir det oftast enkelt att ta ett litet första steg.

Vill du ha mer tid? Kanske kan du stänga av TV:n en timme i veckan?success

Vill du ha råd med ett privat jetflyg? Börja spara. Om du så bara lägger en krona i veckan i din ”private-jet-fund” så är du ju på väg!

När du vet vart du är på väg är det lätt att ta små, små steg i rätt riktning.

Framgång tar tid. Men framsteg går fort.

När du är på väg framåt har du lämnat ekorrhjulet, och du kommer snart att märka skillnaden.

Vad är framgång för dig? Vilka framsteg kan du göra idag?

Som alltid är jag nyfiken på dina tankar, så att jag kan hålla mina inlägg relevanta för dig som läser.

Vad är framgång för dig? Vilka framsteg ska du göra idag?

 

2 Kommentarer
  1. Anna-Clara Ronner
    Anna-Clara Ronner says:

    Framsteg är att ändra det jag inte mår bra av och välja något jag mår bra av istället.
    Idag kan jag säga nej till det som sårar och kränker mig och gråta eller bli arg om det ändå händer. Jag kan skratta ihop med de som är glada i mig och klappa katten som passerar på gatan. Jag kan äta det jag gillar utan att tänka på kalorierna och tugga långsamt. Jag kan försöka stressa mindre så att jag ser andra och därmed blir en bättre medmänniska. Dessutom kan jag försöka sluta att ”leva för dagen” och i små stunder planera för det liv jag egentligen vill ha. Om inte kaffet smakar bra så kan jag hälla ut det och välja varm choklad istället. Ifall jag inte har lust att prata i telefon så kan jag sätta min telefon på ljudlös eller ”airplane mood”. Om solen skiner kan jag lägga några minuter utomhus invid en vägg i lä. Om någon ger mig en komplimang så kan jag smaka på den och ta till mig den. Jag kan tänka att jag är bra precis som jag är och har ett livsberättigande utan att göra något alls. Idag ska jag börja tro på mig själv och våga ta mer plats i mitt eget liv utan att ha skuldkänslor för det. Kram!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *