De 4 misstagen

Den här sidan är en förhandsgranskning av inledningen på ”De 4 misstagen…”

Syftet med den här förhandsgranskningen är att samla in kommentarer.

Så kommentera på!


titanic

Vissa misstag är värre än andra

RMS Titanic sjönk den 15 april 1912, efter en kollision med ett isberg. Olyckan krävde 1.502 människors liv.

I efterhand kan man tycka att Titanics kapten Edward John Smith borde vetat bättre än att hålla full fart i farliga farvatten, särskilt som andra fartyg hade varnat om isberg i området.

Men Titanics förlisning var inte följden av ett misstag. Det var en oundviklig konsekvens av en allmän inställning, nämligen den att is inte utgjorde något hot mot större fartyg. Vilken annan kapten som helst från samma tid skulle ha gjort likadant. Hade olyckan inte drabbat Titanic hade det hänt något annat fartyg, förr eller senare.

Jo. Inledningen en metafor. Det är lika bra att jag är tydlig med det från början. Jag gillar nämligen metaforer, och det kommer säkert flera.

Du är kaptenen och resan du gör är ditt livs resa.

Längs vägen finns det många destinationer att utforska. Det finns många platser du vill se, mycket du vill lära dig och massor du har kvar att göra och uppleva.

Min roll är att visa hur du undviker fyra allvarliga misstag som kan kosta dig livet.

Det handlar inte om att undvika ond, bråd död. Det är värre än så.

Det handlar om att undvika misstaget att leva ett långt, långsamt och händelselöst liv som inte leder någonstans. Och sen dör du.

Brrr.

Har jag fångat din uppmärksamhet nu?

Bra. Då åker vi!


Det var inledningen till ”De 4 misstagen…”

Syftet med inledningen är att väcka intresse för resten av innehållet. Eftersom du är en av mina läsare är det din åsikt som har betydelse.

Vad tycker du?